Steinverfestiger H / Щайнферфистигер Х -10 литра
09/09/2017
Alu Rein APR / Алю Райн АПР (GRM*- тестван и одобрен от RAL*) -10 кг.
09/09/2017

Steinverfestiger OH / Щайнферфистигер ОХ – 10 литра

564.00 лв.

Заздравител за камък на основата на естилови естери на силициевата киселина с хидрофобиращи добавки.

Категория:
Описание
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Свойства
ILKA- Steinverfestiger OH се използва предимно за заздравяване и консервиране на строителни материали като захабен естествен камък, тухла, теракота, орнаменти, глина, фрески. При нанасяне продуктът се просмуква през капилярите на строителното вещество в по-дълбоките слоеве. С помощта на неутрален катализатор става реакция между етиловия естер на силициевата киселина и влагата в капилярите, при което се образува гел на силициевата киселина(SIO2Aq) като глазираща субстанция. Като страничен продукт се образува етанол, който се изпарява. При нормални условия (20*С и 50% влажност на въздуха) този процес се извършва за около 2 седмици и необходимата здравина е постигната. Докато реакцията не е приключила, на третираната повърхност може да се появи перлен ефект, който често се бърка с хидрофобен ефект. ILKA- Steinverfestiger ОH не съдържа добавки от силиконови смоли или силани.

Употреба
Подлежащите на реставрация обекти имат често дебела замърсена повърхност. Добре е първо да се почистят внимателно с ILKA- Steinreiniger. Често камъкът вече е ронлив, затова трябва да се внимава да не се разруши субстанцията, за което е добре, преди почистването да се заздрави с ILKA- Steinverfestiger ОH . След почистването да се направи същинското консервиране. Да се направи тест, за да се определи нужното количвство и да се установи евентуалната промяна на цветовете.

За да се покрие целия трошлив слой с ILKA- Steinverfestiger ОH е нужно той да е сух и да може да попива. След нанасянето повърхността трябва да се пази поне три дни от дъжд, силно загряване и слънчеви лъчи. Ако повърхността е твърде топла, продуктът се изпарява бързо и не може да проникне в камъка. Оптималната температура за обработка е между 10 и 20*С, а влажността на въздуха 40%.

Важна предпоставка за заздравяването е, целият слой на строителния материал до ядрото да се насити с ILKA- Steinverfestiger ОН. В противен случай могат да се получат напуквания. За да се постигне желаната степен на проникване е добре да се работи на малки участъци и ILKA- Steinverfestiger ОH да се нанася, докато камъкът не може да попива повече. Ако е нужно, може да се направи повторно третиране, но не по-рано от 2-3 седмици след първото. Ако се направи по-рано, камъкът няма да може да попие препарата добре, което ще доведе до промяна на цветовете. ILKA- Steinverfestiger ОH може да се нанася с четка или да се потапя, в зависимост от повърхността. За да се избегне промяна на цвета е добре, непосредствено след насищането повърхността да се почисти с разтворител от излишния препарат. Консервираните с ILKA- Steinverfestiger ОH части могат да се нанасят върху силикатни минерални бои. Консервантът е и добър грунд за силиконови бои. Ако ILKA- Steinverfestiger ОH се нанася върху минерали и силикати, времето за съхнене е поне 4 седмици.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Допълнителна информация
Тегло 1 kg